Mechanische Ventilatie

Mechanische ventilatie zorgt ervoor dat uw huis constant wordt voorzien van verse lucht. Door middel van een speciale ventilator zorgt de mechanische ventilatie ervoor dat de vervuilde lucht in uw huis naar buiten wordt afgevoerd. Op de ventilator zijn luchtkanalen aangesloten die meestal te vinden zijn in het toilet, de badkamer en in de keuken. Via deze luchtkanalen wordt vervuilde lucht afgezogen. Dit gebeurt veelal via afzuigventielen die in het plafond zijn aangebracht. Omdat u beschikt over een (draadloze) standenschakelaar kunt u zelf bepalen hoeveel lucht de ventilator moet afzuigen.

Mechanische installatie zorgt ervoor dat vervuilde lucht uit uw huis wordt weggevoerd, maar het zorgt er niet voor dat er tevens weer verse lucht wordt aangevoerd. Daar dient u zelf voor te zorgen. U kunt verse lucht aanvoeren door uw huis te luchten of door de ventilatieroosters, die in verbinding staan met buitenlucht, open te zetten. Een alternatief voor de mechanische installatie is gebalanceerde ventilatie, waarbij het ventilatiesysteem zowel de luchtafvoer als de aanvoer automatisch geregeld worden.

Het is absoluut noodzakelijk dat u de mechanische installatie goed onderhoudt door deze regelmatig en grondig te controleren en schoon te maken. Als u de unit regelmatig schoonmaakt, dan zorgt u ervoor dat uw mechanische ventilatie beter werkt en veel langer mee gaat. Bovendien voorkomt u hiermee een mogelijk capaciteitsverlies van tot wel 10% per jaar. Indien u de unit niet goed schoon houdt dan zal de mechanische ventilatie onnodig gaan slijten en ontstaan mogelijk risico’s voor uw gezondheid. Door regelmatige controle en het consistent bijhouden van de staat van de mechanische ventilatie, zorgt u er tevens voor dat eventuele geluidsoverlast wordt voorkomen.

Daarnaast kunt u ervoor kiezen de motor en afzuigventielen van uw ventilatiesysteem te laten opnemen in een servicecontract, zodat u zeker weet dat uw mechanisch ventilatiesysteem altijd voldoende vervuilde lucht afvoert, op die manier bent u er zeker van dat uw mechanische ventilatie grondig en professioneel wordt onderhouden.

Voor informatie hierover kunt u ons contactformulier gebruiken.

Voor meer informatie over uitgebalanceerde ventilatie klikt u hier.

Copyright © 2021 R&J Installatie Techniek B.V.
Privacyverklaring
Webdesign & CMS by Downdijk