Uitgebalanceerde ventilatie (WTW)

U kent het vast wel. De koude luchtstroom die door uw ventilatieroosters boven de ramen naar binnen komt.

Deze luchtstroom is niet alleen onbehaaglijk, maar ook nog eens erg onvoordelig voor uw energierekening. Dit omdat uw cv-installatie meer moet stoken om uw huis, waar constant koude lucht in geblazen wordt, warm te krijgen. Dit hoeft niet zo te zijn. U kunt ook ventileren met een zogenaamd gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Hiermee wordt vuile lucht afgezogen en evenveel schone lucht verwarmd ingeblazen.

Dit verwarmen van de ingeblazen lucht gebeurt met een warmtewisselaar. Deze onttrekt de warmte uit de lucht die afgevoerd wordt en geeft deze vervolgens door aan de koude schone in uw huis te blazen lucht. Door gebruik te maken van de modernste technieken, kan een rendement behaald worden van zo’n 95%. Dit wil zeggen van de afgevoerde binnenlucht, tot 95% warmte wordt overgedragen aan de verse in te blazen lucht.

Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning filtert de buitenlucht ook nog eens, waardoor bijvoorbeeld astmapatiënten dit systeem als bijzonder plezierig ervaren. Deze systemen zijn er in verschillende varianten, informeer welke voor u geschikt zou kunnen zijn.

Voor meer informatie kunt u ons contactformulier gebruiken.

Copyright © 2021 R&J Installatie Techniek B.V.
Privacyverklaring
Webdesign & CMS by Downdijk